Jokainen meistä voi vaikuttaa omalta osaltaan lämmitysratkaisuihin ja kustannuksiin niin lämmitysmuodon valintatilanteessa kuin laitteiden hankinnassa ja niiden käytössäkin. Jos suunnitelmissa on esim. kiinteistön peruskorjaus, kannattaa ottaa ajoissa asiantuntija paikalle selvittämään kokonaistaloudellisin lämmitysratkaisu.

Ikääntyvien laitteiden kunto ja toimivuus on tarkastettava säännöllisesti. Täydellistä katselmusta suositellaan viimeistään 15 vuotta käytössä olleille laitteille. Kuntotarkastuksia ja katselmuksia tekevät kaukolämpöyritykset, lämpöurakoitsijat, laitevalmistajat ja LVI-suunnittelijat. Tehottomat laitteet kannattaa uusia kokonaisuudessaan, ei osa kerrallaan.

Laitteiden hallitulla kokonaisuusinnalla saavutetaan seuraavia hyötyjä:

  • Laitteiden todellisen tarpeen mukainen oikea mitoitus
  • Investointikustannusten säästö
    • Laitteiden asennuksen kilpailutus
    • Laitteiden uusimisen ajoitus edullisempana ajankohtana
    • Rahoituksen suunnittelu ja kilpailutus
  • Laiteuusinnasta johtuvien häiriöiden minimointi

Uudet kaukolämpölaitteet vievät vähemmän tilaa kuin vanhat. Lisäksi uusi, entistä monipuolisempi ja tarkempi lämmönsäätöautomatiikka auttaa pienentämään rakennuksen lämmityskuluja. Kaukolämpölaitteiden uusinta voidaan tehdä myös lämmityskauden aikana. Kun työ esivalmistellaan hyvin, haitta asukkaille on hyvin lyhytaikainen. Hyvä suunnittelu takaa laadukkaan ja tehokkaan kaukolämpölaitteiston uusinnan. Kaukolämpöyritys auttaa asiakkaitaan laiteuusinnan yhteydessä neuvomalla ja tarkastamalla suunnitelmat, mitoitukset ja asennukset.