Liity

Kaukolämpö sopii mihin tahansa rakennukseen – omakotitaloihin, kerrostaloihin, liikekiinteistöihin, toimisto- ja palvelurakennuksiin sekä teollisuuden lämmitystarpeisiin. Kaukolämpöön on mahdollista liittyä, mikäli lähistöllä on valmiina kaukolämpöverkko tai jos sellainen on suunnitelmissa. Tietoa liittymismahdollisuudesta kannattaa aina kysyä paikalliselta kaukolämpöyritykseltä.

Kaukolämpöyritys antaa rakennuksen perustietojen pohjalta tarjouksen liittymisen ja käytön kustannuksista. Kaukolämpö voidaan asentaa helposti niin uusiin kuin vanhoihinkin taloihin, sillä laitteiston tilantarve on pieni. Kaukolämpöön liittyminen nostaa kiinteistön arvoa. Siksi se on myös panostus tulevaisuuteen.

 

Liittymisprosessi

Kaukolämpöön liittyminen on helppoa. Alkuun pääset ottamalla yhteyttä paikalliseen kaukolämpöyritykseen. Sieltä saat apua ja ohjeita liittymisen kaikkiin vaiheisiin.

Kaukolämpöasiakas tekee kaukolämpöyrityksen kanssa kirjallisen lämpösopimuksen. Kaukolämpöyritys ja asiakas sopivat yhdessä rakentamisaikataulun ja suunnittelevat liittymisjohdon reitin. Asiakkaan LVI-suunnittelija laatii kaukolämmityssuunnitelman, jonka mukaan asiakas voi pyytää tarjoukset urakoitsijoilta ja lämmönjakokeskusten toimittajilta. Jotkut kaukolämpöyritykset tarjoavat avaimet käteen -palvelua, jolloin yritys vastaa asiakaslaitteiden hankinnasta ja asennuksesta. Kaukolämpöyritys tarkastaa uusien kaukolämpölaitteiden suunnitelmat, mitoitukset ja asennukset sekä opastaa laitteiden käytössä.

 

Kun haluat ryhtyä kaukolämpöasiakkaaksi:

1)                  Ota yhteys paikalliseen kaukolämpöyritykseen.

2)                  Saat tarjouksen ja lisätietoa kaukolämmöstä.

3)                  Varmista, että LVI-suunnitelmat ovat kunnossa ja laadi aikataulu.

4)                  Tee lämpösopimus kaukolämpöyrityksen kanssa.

5)                  Kaukolämpöyritys tarkastaa suunnitelmat.

6)                  Kilpailuta lämpöurakoitsijat ja lämmönjakokeskuksen toimittajat.

7)                  Kaukolämpöyritys rakentaa liittymisjohdon ja asentaa mittauskeskuksen.

8)                  Lämpöurakoitsija asentaa lämmönjakokeskuksen ja antaa käyttöopastuksen.

9)                  Kaukolämpöyritys tarkastaa asennukset.

10)                Kaukolämpöyritys opastaa mielellään käyttöönotossa.